V poslovalnicah Bags&More in Office&More v aprilu, ki ga zaznamuje mednarodni dan Zemlje, zbirajo plastične pokrovčke, ki jih bodo podarili društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice. Plastičnih pokrovčkov nikar ne zavrzite v smeti, saj jih je možno reciklirati in predelati v druge uporabne predmete. Prinesite zbrane pokrovčke in skupaj pomagajmo tako našemu planetu kot članom Veselih nogic!

Zbira se plastične pokrovčke z oznakami: PP, PE in znakom za reciklažo. To so pokrovčki, ki jih najdemo na plastenkah, tetrapakih, nekaterih zdravilih, milih in šamponih, pralnih sredstvih in mehčalcih, ter drugih živilih in čistilih. Pokrovčki so kompaktni. Pokrovčki, ki niso primerni za reciklažo, so kovinski pokrovčki, pokrovčki z oznako PS (polistiren), plutovinasti pokrovčki in podobno.

Pri Veselih nogicah pravijo, da je uspeh otrok z motnjami v razvoju v veliki meri odvisen od pomoči vrhunskih strokovnjakov iz različnih zdravstvenih področij. Za njihov napredek in lajšanje bolečin so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavlja visoke stroške. Društvo Vesele nogice pomaga staršem s sofinanciranjem terapij in pripomočkov za nego in lažje nameščanje oseb s posebnimi potrebami. Manjši del sredstev društvo namenja tudi za financiranje prostorov društva, ki so namenjeni izvajanju terapij in vaj. Prostori društva so opremljeni z ustrezno opremo in so dostopni staršem in skrbnikom otrok 24 ur dnevno, vse dni v letu.

Akcija velja od 12. 4. do 30. 4. 2021.